Afganistan Şehitlerini Anma ve Afganistan Tanıtım Günü

Uluslararası Öğrenci Topluluğumuz tarafından 02-03 Mart 2018 tarihlerinde gerçekleştirilen "Afganistan Şehitlerini Anma ve Afganistan Tanıtım Günü" konulu etkinlik, Afganistan ve Türkiye'nin farklı illerinden gelen konuşmacılar, STK temsilcileri ve dinleyiciler eşliğinde gerçekleştirilen etkinlik, 1 dakikalık saygı duruşu, İstiklal Marşı ve Afganistan Milli Marşı'nın ardından Hazara Öğrenciler Kültür ve Dayanışma Derneği Başkanı ve aynı zamanda Üniversitemiz öğrencisi olan Amanullah ZAMANİ ve Uluslararası Öğrenci Topluluğu Danışmanı Doç. Dr. Mehmet ÇEVİK'in sunumlarıyla başladı. Açılışın ardından gerçekleştirilen Panelde Afgan ve Türk akademisyenlerin ve araştırmacı-yazarların katkıları ile birlikte Afganistan Milli Birlik Şehidi Üstad Mezari ve Afganistan hakkında konuşuldu. Afganistan'dan gelen dombıra sanatçıları eşliğinde Afganistan geleneksel müzikleri dinletisi gerçekleştirilmiş ve konferans salonu önünde yer alan fuaye alanında Afganistan ile ilgili açılan sergi katılımcılar tarafından büyük ilgi gördü. İnönü Üniversitesi'nden Prof. Dr. Neslihan DURAK, Akdeniz Üniversitesi'nden Yrd. Doç. Dr. Savaş ŞAHİN, Araştırmacı, Yazar Ayatullah Vaezzadeh Behsodi, İbn'i Sina Üniversitesi'nden Dr. Ali Amiri ve yine İbn-i Sina Üniversitesi'nden Dr. Cavad Sultani'nin katılımlarıyla gerçekleştirilen etkinliğimizin sonunda konuşmacılara plaket ve etkinliğe katkıda bulunanlara teşekkür belgeleri takdim edilerek etkinliğimiz son buldu.