TÜRKÇE İKÇÜ’DE DİLE GELDİ

T. C. Cumhurbaşkanlığı himayelerinde ilan edileni 2017 Türk Dili Yılı etkinlikleri, İzmirKâtip Çelebi Üniversitesi Sosyal ve Beşeri Bilimler Fakültesi Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü tarafından düzenlenen bir panelle, İzmir’e taşındı. İstanbul Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Dekanı ve YÖK Üyesi Prof. Dr. Hayati Develi ile Ege Üniversitesi öğretim üyeleri Prof. Dr. Gürer Gülsevin ve Prof. Dr. Mustafa Öner’in konuşmacı olarak katıldığı, İzmir Kâtip Çelebi Üniversitesi öğretim üyesi Prof. Dr. Ömür Ceylan’ın ise yürütücülüğünü üstlendiği “Kadim Bir Medeniyet Dili Olarak Türkçe” paneli, İKÇÜ Ana Yerleşkesinde gerçekleştirildi. Etkinliği, Rektör Prof. Dr. Mehmet Tokaç, öğretim üyeleri ve çok sayıda öğrenci takip etti.