ÖFKEYİ DOĞRU KULLANIN

İzmir Kâtip Çelebi Üniversitesi Sağlık, Kültür ve Spor Dairesi bünyesinde etkinliklerine devam eden Psikoloji Topluluğu "Öfke Yönetimi" isimli konferansa ev sahipliği yaptı.

Yazdığı kitaplarının yanı sıra kişisel gelişim seminerleriyle adından söz ettiren Adnan Menderes Üniversitesi Öğretim Üyesi, Klinik Psikolog Yrd.Doç.Dr. Mehmet Şakiroglu tarafından verilen konferansta, öfkeyi olumlu şekilde kullanmanın yöntemleri aktarılırken; öfke duygusuna farklı bir bakış açısı getirildi.

Öfkenin, dünyanın en büyük kişisel enerji kaynaklarından biri olduğunu söyleyen Yrd.Doç.Dr. Mehmet Şakiroğlu‘na göre,  “Öfkeyi bastırmak değil, kullanmak gerekir.”

Öfkeyi kontrol etmeyi, dönüştürmeyi, yönlendirmeyi öğrenmenin yaşantımızı iyiye götürebileceğini söyleyen Yrd.Doç.Dr. Mehmet Şakiroğlu, tüm duygulardan arınmanın normalleşmeyi getirdiğini ve normalleşmenin hiç de iyi bir şey olmadığını vurguladı.